Etusivu

Liisa

Autot
Juhlat
Kotiteatteri
Kuvaaminen
Sukeltaminen
Matkailu
Musiikki
Ohjelmat
Roolipelit
Ruuanvalmistus
Tietokoneet
Arkistot
Sekalainen
Sivuhakemisto

13.04.2009  Franz Josef

Emme tällä kertaa varsinaisesti pitäneet kiirettä heräämisen suhteen, mutta olimme kuitenkin jo heti kahdeksalta aamupalalla ja lähdimme yhdeksän maissa ajelemaan kohti pohjoista. Queenstownissa alkanut tihkusade paheni ja välillä vettä tuli suorastaan kaatamalla. Alkuperäinen ajatus pysähtyä Fox-jäätiköllä ja käydä tekemässä jonkinlainen kävelyretki tai päivävaellus hävisi sään jatkuessa märkänä. Kastumisesta oli saatu tarpeeksi Hollyfordissa...

Vastaan meitä ajoi minien kulkue; kaikenkaikkiaan parikolmekymmentä autoa. Epäselväksi jäi mistä olivat tulossa ja mihin menossa.

Franz Josefilla pysähdyimme infopisteellä ja kävimme tutkimassa jäätiköistä ja alueesta kertovaa näyttelyä. Olimme perillä noin kahden maissa ja lähdimme etsimään majapaikkaa. Ensimmäisessä hostellissa oli lähes täyttä, mutta ystävällinen hollantilainen tyttö soitti tiskin takaa vinosti kadun toisella puolella olevaan sisarhostelliin, josta löytyi meille huone. Liikkellä oli selkeästi paljon nuoria, koska kylän hostellit mainostivat pääosin täyttä kun taas tien toisessa päässä olleissa motelleissa oli selvästikin kaikissa runsaasti vapaata.

Sateinen sää ei oikein innostanut tutkimaan ympäristöä, joten päätimme nauttia huoneemme annista eli televisiosta ja historiallisesta videonauhurista. Vastaanotosta sai lainata ilmaiseksi vhs-filmejä ja popcorn-konekin oli veloituksetta käytössä. Katsoimme illan iloksi Likaisen tusinan pestyämme ensin ison satsin pyykkiä. Hostellista olisi löytynyt myös ilmainen, katettu kuumavesiallas, mutta se tuntui koko ajan olleen täynnä teinejä, joten jätimme kokemuksen väliin.

Majoitus: Chateau Franz (8 Cron Street): motellihuone 95 nzd/yö (ei aamiaista)

Copyright (c) Paul-Erik Törrönen unless explicitly mentioned otherwise

Masseter koirakoulu

Vempain Publishing System