Etusivu

Liisa

Autot
Juhlat
Kotiteatteri
Kuvaaminen
Sukeltaminen
Matkailu
Musiikki
Ohjelmat
Roolipelit
Ruuanvalmistus
Tietokoneet
Arkistot
Sekalainen
Sivuhakemisto

1. sukelluspäivä

King Cruiser

King CruiserMatkan ensimmäinen sukellus jonka tarkoitus meillä oli samalla toimia tarkastussukelluksena että saataisiin laitteet että painot tarkastettua. Mikko toimi divemasterina.

Laitteistopakettia kokoonpannessa huomasin että sekä annostin että okton letkuliitin annostimen päässä oli auki, okto varsinkin oli ruuvautunut auki lähes kokonaan.

Liittimet ruuvattiin kiinni, ja hypättiin veteen. Veden alle lähtö viivästyi koska sukellusparina ollut  Matin annostin hörppäsi vettä joten hän siirtyi käyttämään oktoa. laskeuduttiin normaaliin tapaan hylylle.

Huomasin jo alussa että stressitaso oli melko korkealla, osittain tuntemattoman kohteen vuoksi ja osittain koska näkyvyys oli todella hyvä ja siinämielessä jännitti. Pidin melko hyvin silmällä syvyysmittaria, mutta siitä huolimatta niin tuli hieman yllätyksenä lähes 30m syvyys kun olin laskeutunut hylyn viereen. Kun päällekkäin oli vielä DM:n seuraaminen, nosteen hallinta (painoa oli pari painoa liikaa) ja vielä kameran hallinta niin ilmaa kului melko runsaasti.

Kun 14min kohdalla nousimme ylemmäs takaisin kansirakenteiden päälle niin oma okto alkoi  puhaltamaan letkuliitoksesta melko pahasti. Kiinnitin Mikon huomion ja Mikko näytti että noustaan pinnalle turvapysähdyksen kautta.

Noustiin takaisin laivalle ja kun liitin ruuvattiin auki niin huomattiin että o-rengas oli palasina.

Shark Point

Shark PointKoska oma regustetti oli käyttökelvoton niin tämä sukellus tehtiin lainasetillä.

Päivän toisessa sukelluksen kohteessa on kaksi vedenalaista tornia josta toinen nousee 2m pinnan yläpuolelle. Sukellussuunitelma oli pudottautua  pohjoispäässä ja sitten uida pohjaa pitkin pohjoistornin eteläpuolelle ja siitä sitten eteläisen tornin yli/ympäri.

Pudottauduttiin veteen sovitussa kohdassa ja laskeuduttiin pohjalle. Näkyvyys oli edellistä kohdetta huomattavasti huonompi, ehkä noin 10m. Vedessä oli runsaasti partikkelia sekä pientä merenelävää. Lähdimme uimaan etelään kiertäen pohjoistornia länsipuolelta. Tultuamme pohjoistornin eteläpuolelle totesimme että virtaus oli kuitenkin niin kova että etelätornille ei ollut mahdollista uida voimakkaan virtauksen vuoksi joten tyydyttiin kiertämään pohjoistornia.

Sukellus meni suurimmaksi osaksi vastavirtaan uimiseen ja pinnalle noustiin samasta kohdasta mistä laskeuduttiin.

Koh Doc Mai

Koh Doc MaiKohde on seinämätyyppinen jossa erinäisiä kaloja ja koralleja.

Itäpuolella on myös kaksi luolaa tai syvennystä. Suunnitelma oli pysyä n. 16m syvyydessä josta nousisimme sitten ylöspäin ja tehdä turvapysähdys jatkaen sukeltamista niin kauas kuin mahdollista.

Pudottauduimme taas pohjoispuolelle jossa virta veikin sitten melko voimakkaana lähes puolitiehen jossa ensimmäinen luola. Täällä virtaus muuttuu pyörteiseksi ja kiersimme yhden kierroksen luolan sisälle (n. 7-10m kiviseinän sisälle).

Virtaus heikkeni tämän jälkeen pohjoiseenpäin mentäessä joten pystyi myös hieman keskittymään itse seinämään ja sen eliöstöön. Vastaan tuli mm. skorpionikala sekä pari kultamurenaa. Toisen luolan ohitin käymättä sen enempää sisällä. Tässävaiheessa huomasin että lainaregusetin liivin täyttöletku puolestaan päästeli ilmaa, mutta niin vähäisessä määrin että päätin jatkaa sukeltamista. Eteläpuolella sitten näkyikin enimmäkseen erinäisiä koralleja.

Jälkihuolto

Mikko auttoi tultuamme takaisin maihin ottamalla yhteyttä First Buddyyn jossa oli Apeksin huolto. Näin sain korjattua nopsaan ja vaivattomasti regusetin. First Buddy toimii saman kadun varrella jossa Seasport on.

Copyright (c) Paul-Erik Törrönen unless explicitly mentioned otherwise

Masseter koirakoulu

Vempain Publishing System