Etusivu

Liisa

Autot
Juhlat
Kotiteatteri
Kuvaaminen
Sukeltaminen
Matkailu
Musiikki
Ohjelmat
Roolipelit
Ruuanvalmistus
Tietokoneet
Arkistot
Sekalainen
Sivuhakemisto

9. sukelluspäivä, Päiväretki

Similan-safarin jälkeen käyn vielä varaamassa First Buddy-järjestäjältä päiväretken Phi-Phi-saarille. Seasportillakin olisi tälle päivälle päiväretki, mutta se suuntautuu Racha Yai:lle jota en pitänyt yhtä kiinnostavana kuin Phi Phi:t.

Retkestä tulee loppupelissä parisukellusretki jossa parinani on FB:n DM:nä toimiva Kimmo. First Buddyllä ei ole omaa laivaa vaan käyttävät muiden operaattoreiden laivoja hyväksi. Tälläkertaa lähdemme ilmeisesti ranskalaispainoitteisen ryhmän mukana. Laiva itse ja miehistö on erittäin mukava. Teemme Kimmon kanssa omat sukellukset mikä myös on bonusta.

Phi Phi Bida Nok

Phi Phi Bida NokSukellussunnitelma: Parisukellus, pudottaudutaan saaren southwest puolella, mennään n. 20 metrin syvyyteen, ja lähdetään kiertämään saarta vastapäivään. Käydään alussa myös saaren southeast-puolella olevan pienen tornin ympärillä. Vähennetään syvyyttä hiljaksilleen niin että tullaan ylös turvapysähdykseen kun ilmaa on 50 bar jäljellä.

Päästään veteen about sovitusta kohdasta, mutta ollaankin niin lähelllä rantaa että syvyyttä on vain sen 13 metriä. Lähdetään uimaan itäänpäin ja kierretään torni. Uidaan melko hissuksiin ja meno on erittäin rentoa, tulee löydettyä itsekin muutama mureena Kimmon löytämien lisäksi.

Tornin jälkeen uidaan hiekkaharjannetta pitkin takaisin saaren rinteelle hieman oikaisten niin että käydään sukelluksen syvimmässä kohdassa, 20 metrin syvyydessä. Uidaan pohjoiseen päin kunnes mittarini näyttää 120 bar jolloin siirrytään hieman ylemmäs, vajaan 10 metrin syvyydelle. 80 bar jolloin käännytään takaisinpäin ja matalammalle.

Matalalla ei ole varsinaista virtausta, mutta mainingit keinuttavat vettä mikä tuo mukavan fiiliksen uimiseen kun pitää malttaa liikkua silloin kun sykäys vie eteenpäin.

Lopussa tulee käytyä taas vähän syvemmällä kun tulee seurattua muutamaa kalaa, ennenkuin tehdään itse turvapysähdys. Lopuksi uidaan hieman ulommas nakin kanssa ennenkuin noustaan pintaan.

Phi Phi Bida Nai

Sukellussunnitelma: Parisukellus. pudottaudutaan saaren eteläkärjen kohdalla n. 15 metrin syvyyteen ja lähdetään kiertämään saarta myötäpäivään hiljaksilleen nousten niin että turvapysähdys 5 metrin syvyydessä tehdään uiden eteenpäin.

Phi Phi Bida NaiAlku taas hieman suunniteltua matalampi, vasta kun tullaan länsipään jyrkänteelle niin mennään vajaat 20 metrin syvyydelle. Näytän Kimmolle 110 bar 20 minuutin kohdalla niin noustaan hieman ylemmäs noin 13 metrin syvyydelle. Ei päästä kuin saaren pohjoispäähän, ja vastaan tuli muutama saman laivan porukkaa jotka ovatkin sitten ottaneet ilmeisesti sukelluksen urheiluhaasteena. Sukellus oli taas mukava ja rento. Kohdittain oli lievää vastavirtaa mutta niistä päästiin läpi muuttamalla syvyyttä hieman sekä odottamalla että virtaus heikkeni. Näkyvyys on huomattavasti parempi kuin edellisen kerran.

Copyright (c) Paul-Erik Törrönen unless explicitly mentioned otherwise

Masseter koirakoulu

Vempain Publishing System