Etusivu

Liisa

Autot
Juhlat
Kotiteatteri
Kuvaaminen
Sukeltaminen
Matkailu
Musiikki
Ohjelmat
Roolipelit
Ruuanvalmistus
Tietokoneet
Arkistot
Sekalainen
Sivuhakemisto

6. sukelluspäivä, Similan-safari

Christmas Point

Christmas Point diveplan

Sukellussunnitelma: Mennään veteen länteen sojottavan niemenkärjen eteläpuolelta, uidaan pohjoiseen niemenkärjen edessä olevaan kivikkoon, siitä jatketaan sitten northwest syvemmälle n. 100 metrin päässä olevalle toiselle kiviröykkiölle josta pitäisi näkyä haita. Virtaus on kuitenkin tuntematon tekijä.

Christmas PointLaskeudutaan veteen, ja huomataan välittömästi että virtaus on melko kova, jonka seurauksena myös näkyvyys on suhteellisen kehno, 5-7 metriä. Uidaan lievään vastavirtaan kiviröykkiölle, ryhmä muuttuu silakkaparveksi kun yritetään pysyä Mikon perässä ja samalla uidaan kivien välistä.
Röykkiön kivet aiheuttavat kohdittain hyvinkin kovan virtauksen jota vastaan joutuu kamppailemaan enemmänkin, ja ilma hupenee melko nopeasti huolimatta siitä että selässä on 15 litran tankki.

Mikko päättää ilmeisesti ettei mennä ollenkaan syvemmälle röykkiölle vaan jäädään kiertämään niemenkärjen länsipuolella, mutta mitään mainittavaa ei oikein näy. Lopulta itseltä loppuu ilma, jonka ilmoitan Klaussille. Klaussilla on kuitenkin lähes 90 baria vielä. Kun olen antanut taas kameran Klaussille niin Riikka tulee meidän luo ja näyttää 50 bar. Otan kameran Klaussilta ja kiinnitän sen Riikan liiviin ja kysyn OK? Tehdään turvapysähdys normaalisti. Ohitsemme ui iso parvi kaloja ja otan kameran takaisin Riikalle, antaen hänelle nakin narun, kysyen taas OK. Kalat kuitenkin kerkeävät kaikkomaan ennenkuin saan ne tähtäimeen. Saamme myöhemmin kuulla että juuri kun teimme turvapysähdyksen niin loppuryhmä näki leopardihain suoraan meidän alapuolellamme n. 15 metrin syvyydessä.

East Of Eden

East Of Eden diveplan

Sukellussunnitelma: Pudottaudutaan pohjoispäästä ja uidaan eteläänpäin. Alkupäässä on staghorn-korallia jonka yli uidaan kohti isoa kiveä, josta sitten kaarretaan länteenpäin kohti 'japanilaista puutarhaa'. Tullaan ylös.

East Of EdenVeteen mennään staghorn-korallien eteläpäästä. Merivirta tulee pohjaa pitkin itä-etelä-suunnasta vaihdellen. Syvyys pysyy melko pienenä, pysyttelen hieman ryhmää korkeammalla jotta ilmaa säästyisi. Korallin seassa näkyy kaikenlaista pientä kivaa. Noin 30 minuutin kohdalla ennen puutarhaa H&M huitovat luokse ja osoittavat pientä kalaa joka ilmeisesti longnosed filefish. ylitetään puutarha ja kierretään vielä sen eteläpäässä oleva iso kivi tullen sitten takaisin pohjoiseen päin.

 

 

 

Elephant Head Rock

Elephant Head Rock diveplan

Sukellussunnitelma: Pudottaudutaan pohjois-itä-päässä ja sukelletaan n. 25 metriin. Suunnataan eteä-länsi-suuntaan kivien sekaan jossa on useampi sukellettava onkalo. Kierretään puolikaaressa kivet puolelta ison saaren edestä ja sitten lopuksi kahden ison kiven välisestä kanjonista läpi nousukohtaan. Syvyys vaihtelee melko paljon 12-25 metrin välistä matkan varrelta.

Elephant Head RockPudottaudutaan sovitusta paikasta veteen ja lähdetään pohjaa kohti. Jätän taas ryhmän hieman alapuolelle jotta ilmaa säästyisi. Darredin ryhmä kulkee edestä ja kääntyy meistä oikealle kun me suuntaamme suoraan kiviä kohti. Käännymme hieman liian paljon eteläänpäin ja joudumme uimaan vastavirtaan joka on nähtävästi voimakkaampi pohjassa. Vasemmalla on pystysuora kiviseinämä ja kohta se kaartuu myös eteemme, eli olemme tulleet umpikujaan jossa virta kiertää oikealta. Käännytään oikealle kivirykelmän keskelle. Ylempänä virta on lievempi, mutta alempana uivat näyttävät joutuvan uimaan tosissaan. Eteen avautuu pieni aukeama jossa länteen kulkee pohjan lähellä kivien välinen onkalo. Mikko käy kurkkaamassa mutta tulee kohta takaisin, ilmeisesti ei ole läpäistävissä. Sensijaan kierretään oikeanpuoleinen kivilohkare, jonka jälkeen toinenkin lohkare kunnes tullaan ilmeisesti toiselle puolelle. Tästäpäästä näyttää siltä että Mikon tarkistama onkalo olisi kuitenkin ollut läpäistävissä. Mutkittelu jatkuu, uidaan etelän suuntaan ja tullaan V-muotoiseen teräväreunaiseen avautumaan josta tulee todella voimakas virta sekä lisäksi ajoittain vesipulssi. Mikko yrittää uida avautumasta yli, muut perässä mutta epäonnistuu ja sukeltajat törmäilevät. Itse olen hieman ylempänä ja läntisellä reunalla jossa virta ei ole yhtä kova, mutta pulssi kuitenkin työntää taaksepäin. Mikko vie tästä ryhmän sensijaan vasemmalle joka vie meidän ensimmäiseen kiviaukioon.

Tästä lähdetään nyt yrittämään uudelleen samalla tavalla kiertäen, nyt hieman ylempänä. Koneeni huutaa tässävaiheessa deepstoppia joten jään tekemään sen. H&M tekevät tässävaiheessa turvapysähdyksen ja kokeiltuani hieman uida ryhmän perässä luovutan koska virtaus on edelleen melko kova. Lisäksi ilmaa on vain noin 60 bar jäljellä joten deepstopin tehtyäni teen sitten vielä 5 metrin turvapysähdyksen ja nousen pintaan. Melkoinen urheilusuoritus.

Breakfast Bend

Breakfast Bend diveplan

Sukellussunnitelma: Laskeudutaan eteläpäästä ja kuljetaan virran mukana siinä 15 metrin syvyydessä pohjoiseen. Kuljetaan niin pitkälle kun ilmaa riittää.

Breakfast BendLaskeutuminen normaali. Uin jälleen hieman ylempänä ja ulompana. D9 ei rekisteröi painemittaria joten nämä luvut pitää ottaa myöhemmin HelO2:sta.
Alussa on hieman vastavirtaa joten joutuu potkimaan. 10 minuutin kohdalla tulee vastaan toisesta suunnasta sukeltajakolmikko joka menee melko joutuisasti virran mukana ohi. Näen syvemmällä oikealla tonnikalan joka ui aivan rinteen alapäässä lähellä pohjaa. 20 minuutin kohdalla virta kääntyy ja kulku muuttuu leppoisaksi. Saan kuvattua melko paljon mm. skorpionikalan. 35 minuutin kohdalla Matti löytää leijonakalan joka menee piiloon korallien alle, koetan kuvata sitä, mutta kala painuu syvemmälle.

40 minuutin kohdalla muu ryhmä löytää merikäärmeen joka koettaa pakoon korallien sekaan. Yritän kiertää pienen korallinyppylän ja tulla käärmeen eteen, mutta tämä tunkee päätään vaan korallinkoloon. Yllättäen taas kun teen turvapysähdyksen niin Matti näkee syvemmällä leopardi/seeprahain. Meikäläisen tuuria.

Copyright (c) Paul-Erik Törrönen unless explicitly mentioned otherwise

Masseter koirakoulu

Vempain Publishing System