Etusivu

Liisa

Autot
Juhlat
Kotiteatteri
Kuvaaminen
Sukeltaminen
Matkailu
Musiikki
Ohjelmat
Roolipelit
Ruuanvalmistus
Tietokoneet
Arkistot
Sekalainen
Sivuhakemisto

5. sukelluspäivä, Similan-safari

Anitas Reef

Anitas Reef diveplan

Sukellussunnitelma: Laskeudutaan itäpuolelta pohjoispäässä n. 20 metriin ja uidaan sitten eteläänpäin nousten astettaisin. Käännytään eteläkärjen kohdalla hieman länteen ja noustaan ylös.

Anitas ReefVeteenmeneminen sujuu  normaalisti ja laskeudutaan pohjaan joka on jo n. 5 metrin syvyydessä, eli ollaan oletettua lähempänä saarta. Uidaan hieman ulommas ja haetaan lisää syvyyttä. Noin 10 minuutin kohdalla tullaan isolle korallitornille joka on n. 17m syvyydessä ja täynnä pieniä riuttakaloja. Etelästä lähestyy toisen laivan sukellusryhmä ja tornin ympärillä käy melkoinen vilske. Tämän seurauksena hukkaan näköyhteyden Mikkoon ja etsiessäni kuvittelen näkeväni hänet (sekä M&H:n) uivan pohjoiseen. Oletan heidän menevän katsomaan jotain erikoista joten Klaussin viittauksista huolimatta uin perässä. Osoittautuukin että toisessa ryhmässä on samannäköisiä sukeltajia, joten n. 20m päässä käännymme takaisin etelään, ohitamme tornin ja jatkamme matkaa, hieman matalammalla sukeltaen. 5 minuutin uimisen jälkeen olemme saaneet kiinni oman ryhmän joka onkin tullut jo eteläisen kärjen vieressä olevien kivien luo. Ilmaa on tässävaiheessa n. 80 bar ja ilmoitan tästä Klaussille, jolla on enemmän. Käännymme kohti länttä ja tulemme n. 9 metrin syvyydellä olevalle tasanteelle joka nousee hieman edempänä.

Juuri kun oma ilma on n. 50 bar kohdalla, näen kilpikonnan uivan alapuolellamme n. 6 metrin syvyydessä, viittoilen Klaussille joka on myös nähnyt sen, ja sitten Jarmolle, joka saa kiinnitettyä muiden huomion käyttämällä sorsapilliään. Lopulta myös H&M:n huomio kiinnittyy meihin kun olemme niin keskittyneitä johonkin pohjaan olevaan pisteeseen.

Jätän kilpikonnan rauhaan melko pian, annan taas kameran Klaussille ja otan nakin esiin, käyttö sujuu normaalisti ja koska olemme jo käytännössä tehneet turvapysähdyksen (tietokoneiden mukaan) niin nousemme sitten pintaan. Laiva on melko kaukana ulompana, mutta lähempänä pörrää kumivene. Kiinnitämme laivan huomion ja lähdemme uimaan kohti lähestyvää laivaa. Kaikenkaikkiaan hyvä sukellus pientä virhettä lukuunottamatta. Sovimme Klaussin kanssa että hän hoitaa jatkossa parivedon koska kuvaaminen selkeästi vie liikaa huomiota ryhmäseuraamisesta.

West Of Eden

West Of Eden diveplan

Sukellussunnitelma: Laskeudumme länsipuolen eteläpäähän n 25m syvyyteen ja lähdemme sitten siitä rannansuuntaisesti pohjoiseen. Virtauksen pitäisi olla lievä etelästä pohjoiseen vievä.

West Of EdenVeteenmeno sujuu melko normaalisti, tälläkertaa syvyyttä on lähemmäs suunniteltua, n. 20 metriä, suuntaamme pohjoiseen päin jossa pohja nousee n. 10 metriin kunnes tullaan ensimmäiseen maamerkkiin, korallitorniin jonka yläreunan korallien välissä on frogfish joka on kuvauksellisesti hieman hankalassa asennossa. Kuvaussession jälkeen jatketaan pohjoiseen seuraavalle maamerkille, kolmen kiven ryhmään jonka välissä on länsi-itä-suuntainen n. 22 metriin johtava laakso. Matkalla osumme lännestä virtaavaan kylmään veteen jonka ylitän hieman korkeammalta. Lähestymme kivien välistä laaksoa itäpuolelta ja laaksossa tulee vastaan toinen sukeltajaryhmä. Uin hieman korkeammalla säästääkseni ilmaa. Tullessamme ulos toisesta päästä on syvyyttä sen 21 metriä. Kierrämme myötäpäivään pohjoista kiveä ja nousemme sitten takaisin 10 metriin jossa sukellan loppuosan. Nousu tapahtuu samalla tavalla kuin aikaisemmin.

Laivalla saan varusteet pois ja mennessäni huuhtomaan suolaveden pois maskista liukastun ja kaadun sitten selälleni perän rapulla, maski jää alle, mutta onneksi säilyy ehjänä. Kyynärpäähän ja selkään tulee vain mustelmat, jotain näytettävää kotona.

Laiva ankkuroituu saari #8 hiekkarannan eteen jossa sitten syömme päivällistä.

North Point

North Point diveplan

Sukellussunnitelma: Laskeudutaan saaren pohjoispäähän melko matalalle ja lähdetää siitä pohjoiseen hakemaan syvyyttä lisää, ensin kohti kahta isoa kiveä jonka välissä on länsi-itä-suuntaisesti laakso, sen läpi itäpäästä. Laakson jälkeen sitten jatketaan pohjoiseen edelleen seuraten syvenevää pohjaa kunnes tullaan vanhaan, jo korallin peittämään pyydykseen. Tästä sitten käännytään länteen ja etelään nousten hitaasti ylöspäin kunnes pintaudutaan northwest saaren pohjoiskärjestä.

North PointSukellus seuraa suunnitelmaa aina laaksoon saakka, senjälkeen Mikko kääntyykin, ilmeisesti liian kovan virtauksen vuoksi takaisin itäänpäin kiertäen pohjoista kiveä. Huomaan laakson lopussa leijonakalan joka on uinut matalan korallin onkaloon pää edellä niin että sen selkäevät sojottavat ulos, suojautumiskeino?

Päätä särkee edelleen edellisen sukelluksen jäljiltä ja vaimentaa intoa hieman. Jatkamme itäänpäin uimista ja teemme useita käännöksiä, n. 25 minuutin kohdalla näytän Klaussille että jäljellä on vajaat 100 bar, kun huomaan jättiläismureenan joka on majoittunut pienen korallionkaloon keskellä sarvikorallimetsää. 35 minuutin kohdalla näkyy etäällä Napoleon wrasse, yritän uida lähemmäs ottaakseni kuvan siitä, mutta kala tuntuu olevan melko arka eikä päästä lähelle. Uin takaisin ryhmän luo ja jatkamme matkaa, nyt taas länteenpäin. Mitään erikoista ei näy, vasta kun olemme suorittaneet turvapysähdyksen Klausin kanssa, niin huomaamme että muu ryhmä on kerääntynyt erään ison kiven juureen, jälkeenpäin saan tietää että siellä oli meriahven piilossa.

Sukelluksen jälkeen laiva palaa edelliselle parkkipaikalle hiekkarannan eteen, ja osa ryhmästä lähtee rannalle lekottelemaan. Jään laivalle kirjoittamaan logia sekä vetämään tirsat, päänsärky jatkuu edelleen. Tirsojen jälkeen olo on taas parempi. Ehkä huonoa happea kannuissa.

Turtle Rock

Turtle Rock diveplan

Sukellussunnitelma: Veteen mennään saaren pohjoispuolelta, kierretään saarta länsipuolelta etelään. Lännessä on kivistä muodostuva ulkonema jonka ympärillä on erinäistä nähtävää. Sukellus on vain 30 minuutin pituinen ja maksimisyvyys pidetään 15 metriä.

Turtle RockVeteen mennään melko tiukassa ryhmässä, ja menomatka sujuu helposti, mutta sitten tulee melkoinen hässäkkä noin 25 minuutin kohdalla kun ryhmät ruuhkautuvat ulkoneman kohdalla kun Darren löytää jonkun glass pipefishin. Ryhmät menevät ihan sekaisin tästä jonka seurauksena tullaan Klaussin kanssa lopulta ylös Pian ryhmässä.

Copyright (c) Paul-Erik Törrönen unless explicitly mentioned otherwise

Masseter koirakoulu

Vempain Publishing System