Etusivu

Liisa

Autot
Juhlat
Kotiteatteri
Kuvaaminen
Sukeltaminen
Matkailu
Musiikki
Ohjelmat
Roolipelit
Ruuanvalmistus
Tietokoneet
Arkistot
Sekalainen
Sivuhakemisto

3. Sukelluspäivä, Hin Daeng safari

Shark Point

Sukellussuunnitelma: Lähestytään kohdetta pohjoisesta pohjoistornia (sama kohta kuin edellinen päiväsukellus kohteella) laskeudutaan 15m ja lähdetään kiertämään vasemmalta pyrkien eteläiselle tornille. Tullaan ylös nakilla. Kyseessä on tarkistussukellus jolla varmistetaan että kaikilla on varusteet kunnossa ja että tietävät toimintatavat.

Sukellussuunnitelma
Varusteita päällepukiessa kiristän D9:n remmiä normaalisti jolloin se katkeaa solkipuolelta. Otan HelO2:sen primäärikoneeksi.

Shark PointKun tullaan ensimmäisen tornin eteläpuolelle niin Simo näyttää että pysähdytään. Edessä näkyy todella muhjuinen virtaus joka tulee viistosti etuoikealta vasemmalle. Käännytään ympäri ja lähdetään sitten loivasti nousemaan ylöspäin kun odottamatta yksi sukeltajista näyttää että hänellä on vain 40 bar jäljellä. Simo näyttää että kaikki tekevät nyt turvapysähdyksen, ottaa sukeltajan liiveistä kiinni ja lähtee 5m syvyyteen. Lyhyt sukellus mutta ainakin omat varusteet toimi moitteettomasti (pl. D9).

Sukelluksen jälkeen viritetään Simon avulla D9 niin että se on nippusiteillä kiinni 1. vaiheessa. Saapahan siirrettyä loput sukelluslogit koneelle matkan varrella mikäli tarvetta.

 

Phi Phi Bida Nok

Sukellussuunnitelma: Lähestytään saarta lännestä, laskeudutaan pohjaan n. 20 m syvyyteen ja lähdetään pikkuhiljaa nousten seuraamaan seinämää pohjoiseen päin.


Phi Phi Bida NokLaskeudutaan noin 19 metrin syvyyteen josta lähdetään uimaan pohjoiseen päin. Vesi on erittäin sameata ja ryhmä ui lähes kylki kyljessä Simon perässä peläten näköyhteyden katkeamista.Päivän toka dyykki, nyt D9 myös mukana. Sukellus suunniteltiin 50 min pituiseksi.

 

 

 

Phi Phi Bida Nai (yösukellus)

Sukellussuunnitelma: Lähestytään saarta etelästä,laskeudutaan 15m ja pohjaa pitkin seurataan rantaa itäänpäin.
Bida Nai
Phi Phi Bida NaiLaskeudutaan pohjaan joka onkin n. 20 metrin syvyydessä, käännytään itään, mutta pohja syveneekin n. 20 metriin joten käännytään takaisin länteenpäin. Sukellus on melko tapahtumaköyhä, matkalla nähdään pari mureenaa sekä erakkorapu joka ei oikein pidä valokuvaamisesta. Ylösnoustessa HelO2:en haluaa ensin tehdä deepstop:in 12 metrissä minuutin jonka näytän Simolle, ja jään syvemmälle ryhmän perässä, nousen sitten 5 metriin tekemään normaalin turvapysähdyksen, mutta tämän jälkeen kone (ja piippauksista päätellen myös selässä oleva D9) haluaa vielä tehdä kolmannen pysähdyksen 3 metrissä minuutiksi. Eli dekonousuksi meni.

Copyright (c) Paul-Erik Törrönen unless explicitly mentioned otherwise

Masseter koirakoulu

Vempain Publishing System