Etusivu

Liisa

Autot
Juhlat
Kotiteatteri
Kuvaaminen
Sukeltaminen
Matkailu
Musiikki
Ohjelmat
Roolipelit
Ruuanvalmistus
Tietokoneet
Arkistot
Sekalainen
Sivuhakemisto

Thaimaa 2010

Matkan tarkoitus oli puhtaasti sukeltaa Phuketin lähistöllä, aikaa oli varattu pari viikkoa. Liveaboard ja hotelli oli varattu hyvissä ajoin etukäteen Chalong Seasport-centerin kautta ja matkan ytimenä toimi centerin tarjoama supersafari jossa oli yhdistetty Hin Daeng ja Similan-safari.

Varusteet

MatkatavaraaVein mukanani paitsi kamerajärjestelmän myös koko sukellusvarustesetin pl. tankit ja painot. Kiitollisesti Finnair kuitenkin ylenkatsoi laukun painoa ja varsinkin käsimatkatavaralaukun johon oli tungettu paitsi kaikki vaatteet (4 x kalsarit sukat ja t-paita) niin myös VA-kotelo, 4 kameralinssiä, kamera, miniläppäri, latureita jne. Koska turvatarkastuksissa yleensä halutaan että regusetit tuodaan käsimatkatavarana niin minulla oli tämän lisäksi regusettilaukku toisessa kädessä. AirAsia-lennolle olin ostanut etukäteen 'ylipainoa' (heillä oli matkalaukun painorajana 15kg).

Thaimaassa on käytössä 220V virta sekä meikäläisen pistokkeen kanssa yhteensopiva rasiamalli mikä tarkoitti ettei ainakaan tarvinnut käyttää välissä mitään adapteria.

Ohjelma

Safarin lisäksi kävin kolmella päiväretkellä, kaksi ennen safaria, ja yksi safarin jälkeen. Kaksi ensimmäistä oli niinikään Chalong Seasportin järjestämä, viimeinen oli First Buddyn päiväretki.

Kokonaisuudessaan sukellusohjelma näytti tältä:

Pvm #suk Kohde
28.02. 3 Päiväretki
- King Cruiser
- Shark Point
- Koh Doc Mai
01.03. 2 Päiväretki
- Racha Yai #1
- Racha Yai #2
02.03. 3 Hin Daeng safari
- Shark Point
- Phi Phi Bida Nok
- Phi Phi Bida Nai (yösukellus)
03.03. 4 Hin Daeng safari
- Hin Muang
- Hin Daeng
- Koh Haa Yai
- Phi Phi Bida Nai (iltasukellus)
05.03. 4 Similan safari
- Anitas reef
- West of Eden
- North Point
- Turtle Rock (yösukellus)
06.03. 4 Similan safari
- Christmas Point
- East Of Eden
- Elephant Head Rock
- Breakfast Bend (iltasukellus)
07.03. 4 Similan safari
- Richelieu Rock #1
- Richelieu Rock #2
- Richelieu Rock #3
- Koh Tachai Reef (yösukellus)
08.03. 4 Similan safari
- Koh Tachai Pinnacle
- Koh Bon West Ridge #1
- Koh Bon West Ridge #2
- Boonsung Wreck (iltasukellus)
10.03. 2 Päiväretki
- Phi Phi Bida Nok
- Phi Phi Bida Nai

Matkakustannukset

Rahaa matkaan kului yhteensä noin 2400€. Tästä lennot maksoivat sen vajaat tuhat euroa, toinen mokoma meni safarien ja päivämatkojen kustannuksiin. Hotelli ei ollut halvimmasta päästä (2-h huone aamiaisella 1500baht/päivä) mutta oli toisaalta melko rauhallinen. Loput menikin sitten elämiseen, tarvikkeiden ja takseihin. Käytiin Phuket Townissa sekä pari kertaa länsipuolella Kharon Beach:illä, niin ja tietenkin matka hotellilta takaisin lentokentälle joka tehtiin 120 km/h painavan avolavan kyydissä.

Kuvaaminen

Mukana oli Nikonin D300, tälle Ikeliten kotelo sekä modulaarinen portti-järjestelmä 8" domella sekä muutamalla portti-putkella. Linssi-arsenaalista löytyi Tokinan 11-16mm sekä 16-50mm ja maanpäällisiä kuvia varten vielä Nikkorin 18-200mm linssi. VA-kuvauksessa käytin Ikeliten DS-160 TTL-salamaa. Kuvia tuli napsittua noin 750 josta talteen jäi aika tarkasti 600. Vaikka useissa paikoissa oli todella valoisaa niin käytin kuitenkin salamaa jotta 'luonnolliset' värit tulisivat esiin. Tokinan 16-50mm linssi oli juuri hankittu, enekä ollut käyttänyt sitä muuta kuin muutamalla halli-harjoittelukerralla ennen matkaa. Linssi-porttiyhdistelmällä oli yksi pienempi ongelma: 16mm asennossa oli havaittavissa vignettointi vasemmalla reunalla. Tämä kuitenkin on helposti ehkäistävissä kun pysyttäytyi 18mm tai pidemmässä polttovälissä 'ranneliikkeellä'. Linssi oli kuitenkin senverran hyvä ja joustava että kaikki matkan kuvat tuli otettua tällä linssillä.

Kuvagalleria kokonaisuudessaan löytyy täältä.

Loppupelissä en kuvannut juuri ollenkaan pinnan päältä, ja sekin vähäinen tuli otettua Nokia e71-puhelimella. Jokunen videopätkäkin tuli otettua. Puhelimen suurin puute on että kuvat ovat hieman punertavia, joko valmistusvirheen tai sitten kennosta johtuen.

Muuta

Sekä Seasport että First Buddy hoitivat mallikkaasti kaikki järjestelyt mukaanlukien vegaaniruokavalion. Safarilla olikin todellinen riski että takaisin tullaan pari kiloa painavampa, mutta onneksi tuo sukellustouhukin tuntui kuluttavan muutaman ekstrakalorin.

Copyright (c) Paul-Erik Törrönen unless explicitly mentioned otherwise

Masseter koirakoulu

Vempain Publishing System