Travelframe rosteri-projekti

Mahtityyllitetty www-sivusto joka kuvaa projektia jossa päämäärä on saada rosterinen Sentinel suljetun kierron laitteen travelframe-kehikko joka voidaan pultata kiinni Kent Toolsin jalkaan.

Kunkin kuvan seliteteksti on kuvan alapuolella.


Olemassaoleva alumiinista tehty kehikko joka pitäisi korvata rosterisella. Kuvassa takaapäin katsottuna, eli laitepuolella. Alas on jalkapuoli, yläreuna on sukeltajan pään suunnassa. Levyn korkeus on noin 40cm ja leveys enimmillään noin 46cm. Keskellä oleva musta delrin-kisko on kiinnitetty levyn läpi tulevilla ruuveilla. Yläreunan puolipyöreillä leikkauksilla on merkitystä koska itse sukelluslaitteen liitokset ja letkut tulevan niistä kohdistä läpi/yli.


Alumiininen kehikko selkäpuolelta. Keskellä näkyy delrinin kiinnitysruuvit sekä isommat ruuvit jolla koko laite kiinnitetään kantolaitteeseen, eli sukeltajan selkälevyyn. Tarkoitus että uusi rosterilevy kiinnitetään läpimenevillä pulteilla (plus mutterit).


Alumiininen kehikko ylhäältä josta näkee särmätty profiili. Uuden rosterilevyn profiili ei tarvitse olla samanlainen lokinsiipi-mallinen koska alumiinisen levyn ulommat taitokset ovat tarkoitettu antamaan jäykkyyttä muuten pehmeälle alumiinilevylle.


Nykyinen rosterista tehty Kent Toolsin jalka normaalille Sentinel-sukelluslaitteelle (jossa on suljettu muovikoppa) laitepuolelta. Jalka koostuu kolmesta irroitettavasta osasta. Alinna itse jalka, keskellä pohjalevy ja sen päällä selkäkiinnike. Tarkoitus on että uusi rosterilevy korvaa tuon selkäkiinnikkeen eli rosterilevyn alapäässä on vastaavat korvat kuin nykyisessä selkäkiinnikkeessä.


Kent Tools-jalka sivusta


Kent Tools-jalka selkäpuolesta


Kent Tools-jalka ylhäältä josta näkee myös selkäkiinnikkeen profiilin. Uuden rosterilevyn profiili voi olla käytännössä sama kuin tämän selkäkiinnikkeen.


Suuntaa-antava kuva miten uusi rosterinen levy sijoittuu Kent Toolin jalkaan. Alaosa saa olla hieman leveämpi ja pidempi kuin tuo alumiininen. Lisäleveys myös tukevoittaa. Alimmat vaakatason reijät sekä niiden yläpuolella olevat porausreijät ovat uudessa rosterilevyssä tarpeettomat.


Asetelma ylhäältäpäin josta näkee särmäysten Kent Toolsin ja alumiinisen kehikon välisen eron.