Etusivu

Liisa

Autot
Juhlat
Kotiteatteri
Kuvaaminen
Sukeltaminen
Matkailu
Musiikki
Ohjelmat
Roolipelit
Ruuanvalmistus
Tietokoneet
Arkistot
Sekalainen
Sivuhakemisto

Festarikatos

Festareilla kiertäessä tuli vaiheessa huomattua että kaupalliset katokset ovat sangen heppoista tekoa, milloin niitä murskasi joku paikalle eksynyt känninen sotanorsu, tai sitten paikallinen tornado (varsinkin normaalia Wackenissa) vei ne mennessään. Vähäisempiäkin kolhuja kerääntyi hurjaa vauhtia niin että laite muistutti muutaman festarin jäljiltä enemmänkin rankkaan ilmatorjuntatuleen joutuneelta jeesusteipatulta lepakonsiiveltä kuin sivistyneeltä aurinko/sadesuojalta. Tästä tuohtuneena päätimmekin sitten rakentaa sellaisen katoksen joka takuuvarmasti kestää brutaalimmankin käsittelyn.

Speksit uudelle katokselle olivat sangen yksinkertaiset: Sen piti kestää paikalliset luonnonvoimat, sen alle piti mahtua enemmänkin väkeä ja ennenkaikkea kestää tanteretta tömistelevää sotanorsua. Katoksen piti lisäksi olla tietenkin koottava ja sen piti mahtua jo aikaisemmin hankittuun suksiboksiin jonka painorajoitus oli 60kg.
Kooksi tuli 4x4 metriä, joka oli näppärästi laajennettavissa lisäpalikoilla johtuen modulaarisesta rakenteesta. Painorajoituksen vuoksi katoksen jalat tehtiin kaksiosaisiksi jotta ne menisi takapaksiin.
Materiaalina käytettiin normaalia kalusteputkea sekä ohutta peltiä (6-9mm)

Kokoamisohjeet löytyvät tästä.

Kuvagalleriat:
Osa I
Osa II
Osa III
Osa IV
Osa V
Osa VI
Osa VII
Osa VIII
Osa IX

Copyright (c) Paul-Erik Törrönen unless explicitly mentioned otherwise

Masseter koirakoulu

Vempain Publishing System