Hurja
Vinha
Capella
Donna
Liisa
Artikkelit
Kuulumiset
Ruoka
Linkit


Hakemistopolut

Perussymbolit

/ - Hakemistoeroitin
. - Nykyinen hakemisto
.. - Yksi hakemistotaso ylempänä

Hakemistorakenne on puumainen, tarkoittaen että se haarautuu yhteisestä juurihakemistosta (´/´) alihakemistoiksi. Kaikissa hakemistoissa ml. juurihakemistossa voi olla tiedostoja. Helpoiten tämän voi omaksua kun ajattelee että hakemistot ovat oksia joissa lehdet ovat tiedostoja.

Tiedostot ja polut voidaan esittää useammassa muodossa, joko absoluuttisesti alkaen juurihakemistosta (esim. /joku/hakemisto/jossain/tiedosto) tai suhteellisesti nykyisestä hakemistosta (esim. ../yksi/taso/ylos/ja/kuusi/alas/tiedosto). Jos tiedosto on samassa hakemistossa jossa itse sijaitaan niin siihen voidaan viitata joko ./tiedosto tai pelkästään tiedosto-nimellä. Samaten jos tiedosto sijaitsee nykyisen hakemiston alihakemistossa niin siihen voidaan viitata joko ./alihakemisto/tiedosto tai pelkästään alihakemisto/tiedosto.

Tiedostojen ja hakemistojen erottaminen

Mikään ei erota tiedoston ja hakemiston nimeä. Senvuoksi on suotavaa että jos viitataan johonkin alihakemistoon, niin käytetään lopussa kenoviivaa näin: /jokuhakemisto/

Lisäyksiä www-osoitteiden hakemistoista tai poluista

www-osoitteissa viitataan usein lokaatioon joka päättyy kenoviivaan (esmes http://poltsi.fi/). Tällöin viitataan epäsuorasti polun päässä olevaan, www-palvelimen konfiguraatiossa määrättyyn, oletussivuun (esim index.html).

Masseter Mainos