Tofukastike
Simppeli kookosmaidolle tehty tofukastike jossa itämaisia kasviksia. Lisukkeena voi olla joku pasta tai sitten vaan riisi.
Raaka-aineet:
2 purkkia kookosmaitoa (a 420g)
1 purkki wokkivihanneksia
1 purkki viipaloituja herkkusieniä
1 purkki savutofua (~200g)
0.5dl soijakastiketta
0.2dl sweet chili sauce
3tl karkeaksi jauhettua chiliä
0.2dl öljyä
0.2dl valkosipulilastuja
Kuutioi ensin tofu n. senttikertaasenttikertaasentti paloihin.
Avaa wokkivihannes- sekä sienipurkki ja kaada vesi pois.
Laita lisukevesi kiehumaan.
Lämmitä rasva wokkipannussa (tai kasarissa), lisää valkosipulilastut sekä kuutioitu tofu. Lisää myös jauhettu chili. Ruskista tofu.
Keitä lisuketta.
Lisää sienet ja kaada soija- sekä chilikastike tofukuutioiden päälle ja sekoita. Anna hautua tovi (~2-3min).
Tarkista lisukkeen tila.
Lisää wokkikasvikset, sekoita ja anna taas hautua tovi.
Tarkista lisukkeen tila ja ota pois liedeltä (ja siivilöi) jos valmis.
Lisää lopuksi kookosmaito, sekoita, ja suurusta n. lusikallisella maissijauholla. Anna kiehua hiljaksilleen vähintään 5 minuuttia.
Kuvagalleria:
Tofukastikkeen valmistusta
|