Etusivu

Liisa

Autot
Juhlat
Kotiteatteri
Kuvaaminen
Sukeltaminen
Matkailu
Musiikki
Ohjelmat
Roolipelit
Ruuanvalmistus
Tietokoneet
Arkistot
Sekalainen
Sivuhakemisto

Demandred työaseman kellotus

Lopputulos

Intel Core 2 Duo on melko vaivaton prosessori ylikellottaa mikäli hieman katsoo minkä emolevyn ostaa. Asuksen P5B-E-mallissa suurin yksittäinen heikkous on muistijännitteen rajallinen nosto (->2.1V). Ainoat ongelmat mitä tällä kokoonpanolla tuli vastaan oli että tuo kotelon rakenne ei ehkä ollut se optimaalisin, jos kiintolevyn laittaa siihen parhaimpaan paikkaan (eli alakasetin keskelle) niin levyn takaosa ottaa kiinni näyttöohjaimeen. Loput vähäiset ongelmat ovat sitten tuolla käyttöjärjestelmäpuolella. Hieman häiritsee myös se että Asuksen oma Probe II-ohjelma näyttää oleellisesti korkeammat lämpötilat (+6 astetta) kuin tuo CoreTemp-ohjelma.

Kellotuksen mittauspylväskuva sekä muutosprosenttitaulukko
Kellotuskuvajainen sekä muutosprosenttitaulukko paljonko arvot ovat muuttuneet eri kohdissa. Klikkaa kuvaa saadaksesi sen täyskokoisena.

Prime95, CoreTemp sekä CPU-Z kuvakaappaus
2xPrime95+CoreTemp+CPU-Z kuvakaappaus. Klikkaa kuvaa saadaksesi sen täyskokoisena.

Windows-ongelmat

  • Attansic verkko ei toimi kunnolla käynnistyksen jälkeen vaan sammuu-syttyy ikiloopissa verkkopiuhan irroittaminen ja uudelleenliittäminen, tai laitteen ottaminen pois käytöstä ja palauttaminen yleensä korjaa tilanteen. Tästä tuli hyvin harmillinen riesa siinävaiheessa mun kone liitettiin NT Domainiin koska käynnistyksen jälkeen käyttäjä ei voi autentikoida itseään kun ei toimialueen palvelimeen saada yhteyttä ilman että verkkokaapelia irroitetaan välillä. Lopulta koneeseen asennettiin toinen verkkokortti tämän kiertämiseksi.
  • JMicron piirisarja tuettu vain IDE-tilassa (ei AHCI tai S-ATA-raid). Sikäli häiritsevää että väärässä tilassa ollessaan piirisarjan takana oleva CD/DVD-asemakin katoaa
  • USB- ja Intelin päivitetty INF-tiedosto ei suostunut asentumaan Asuksen ajurilevyltä.
  • Tallennusdialogin yläreunassa oleva pudotusvalikko, josta näkyy kaikki laitteet, ei suostu olemaan sekuntia pidempään auki. Tämä on minulle ennestään tuntematon ongelma eikä liity varsinaisesti laitteistoon mitenkään, silti mainitsemisen arvoinen ärsytys.

Linux-ongelmat

  • Attansic-ajuri vasta tulossa (luvattu 2.6.21-kerneliin). Toivottavasti on laadultaan parempi kuin tuo Windows-ajuri.
  • ATI-ajurin temppuilua, osaksi käyttäjän vika kun on tottunut nVidian ajuriin, mutta esmes overlay näyttäisi olevan edelleen rikki.

Edellinen sivu Etusivulle

Copyright (c) Paul-Erik Törrönen unless explicitly mentioned otherwise

Masseter koirakoulu

Vempain Publishing System